Opdrachtgever:

VVE Urkwal 1-101 en Vollenhoveschans 1-96

Jaar:

2022

Projectomvang:

ca. 3000m2
Fotografie:
Jons Jeronimus

BOULEVARDFLAT ALMERE

Dit appartementencomplex in Almere heeft ca. 200 koopappartementen. De gemeenschappelijke ruimtes waaronder entrees, trappenhuizen en gangen waren hoognodig toe aan een renovatie. Vanuit de VVE hebben we opdracht gekregen om een ontwerp te maken voor deze gebieden. Voor de gebruikers was het belangrijk dat er niet alleen maar een nieuwe wand- en vloerafwerking zou komen, maar een totaalbeleving met een kloppend concept.

Het ontwerp is gemaakt in samenwerking met interieurarchitect Lonneke Reijalt. De gemeenschappelijke ruimtes zijn een overgangsgebied tussen de openbaar stedelijke ruimte en de intiem persoonlijke ruimte. In het ontwerp is dit zichtbaar in het materiaalgebruik. In de entrees en op de liftpleinen zijn de materialen meer stedelijk en hoe dichter je bij de voordeuren van de woningen komt hoe huiselijker en chiquer het materiaalgebruik wordt. Daarnaast is er door middel van zorgvuldig uitgekozen kleuren diversiteit in het gebouw gebracht zodat plekken in het gebouw meer herkenbaar zijn en je minder snel kan verdwalen.

In dit project zijn de 200 bewoners allemaal betrokken bij het proces. Door toepassing van onderzoekstechnieken en het houden van co-creatie sessies en enquetes hebben alle belanghebbenden input kunnen leveren voor het ontwerp. Hierdoor hebben we een gemeenschappelijke identiteit kunnen creƫren die voor iedereen passend is.

In kwartaal 4 van 2022 is fase 1 van de transformatie uitgevoerd, de opvolgende fases zullen in de loop van de aankomende jaren verder uitgevoerd worden en meelopen in het meer jaren onderhoudsplan (MJOP).

OOK EEN INTERIEUR MET EEN GEMEENSCHAPPELIJKE IDENTITEIT?