Opdrachtgever:

The Florian Amsterdam Airport

Jaar:

2019

Projectomvang:

ca. 6800m2
Fotografie:
JRimageworks
Interieurontwerp:
Workshop of Wonders
Art-direction:
Workshop of Wonders
Projectinrichting:
Workshop of Wonders

HOTEL THE FLORIAN

In dienst van Workshop of Wonders

Dit hotel met 150 kamers in Hoofddorp is een getransformeerd kantoorpand dat op acht minuten afstand van Schiphol ligt. Het is speciaal ontwikkeld voor de Millennial in transitie en is een plek waar men naar gelang van behoefte tot rust kan komen of juist actief op zoek kan gaan naar ontmoeting. In het ontwerp is waar mogelijk gebruik gemaakt van circulaire materialen en producten.

Erg bijzonder is dat Workshop of Wonders niet alleen de kamers heeft ontworpen, maar ook alle publieke ruimtes en zelfs de nieuwe bouwkundige opbouw, die met de goudkleurige geperforeerde lamellen aan de buitenzijde van het gebouw tevens dient als signaalfunctie naar de omgeving.

Het gebouw heeft verschillende publieke gebieden met ieder een eigen karakter. Het hart van het gebouw is een atrium dat ingericht is als multifunctioneel dynamisch gebied met onder andere een restaurant, keuken en lounge. Een mezzanine in dit atrium bied een plek met meer rust tussen het groen. Daarnaast heeft het gebouw ook een wachtgebied, check-in gebied, enkele vergaderruimtes en een executive lounge. Er is veel aandacht besteed aan details en materialisering, wat maakt dat alles klopt. Zorgvuldig uitgekozen hoogwaardig meubilair maakt de eigentijdse totaalbeleving van de ruimtes compleet.

De hotelkamers zijn compacte overzichtelijke ruimtes waar alleen de echt noodzakelijke onderdelen aanwezig zijn zonder afbreuk te doen aan comfort en luxe. De juiste keuze van producten en materialen en de aandacht die besteedt is aan de detaillering resulteert in een kloppende totaalbeleving van de kamers.

Binnen het team van Workshop of Wonders heeft Erik-Jan een belangrijke rol gespeeld in het maken van het ontwerp en het ontwikkelen van het geheel.

OOK EEN INTERIEUR MET HOSPITALITY ALS LEIDRAAD?