Opdrachtgever:

Gemeente IJsselstein

Jaar:

2017

Projectomvang:

ca. 700m2
Fotografie:
JRimageworks
Interieurontwerp:
Workshop of Wonders
Art-direction:
Workshop of Wonders
Projectinrichting:
Workshop of Wonders

STADHUIS IJSSELSTEIN

In dienst van Workshop of Wonders

Het stadhuis van IJsselstein is een gebouw van UN Studio van Ben van Berkel uit het jaar 2000. Het gebouw is opgetrokken uit beton en groengetint profielglas en heeft een rigide uitstraling.

De stadhuisfunctie heeft in de afgelopen 20 jaar een enorme transformatie doorgemaakt. Veel burgerzaken zijn tegenwoordig online te regelen en vereisen geen fysiek bezoek meer. Daarnaast hadden de kantoorgebieden van het gebouw een dusdanige overmaat aan oppervlakte dat er externe partijen, zoals de Politie en Provides (de sociale woningbouwvereniging), zijn benaderd voor deelgebruik.

Het entreegebied van dit gebouw is getransformeerd naar een gemeenschappelijk vergadergebied met diverse vergaderruimtes. De nieuwe balies zijn gemaakt van warme essen tapis delen. Daarnaast is er als tegenhanger van de bestaande architectuur een verzachtende kleurrijke laag toegevoegd die het geheel een uitnodigend en plezierig karakter geeft. Op diverse plekken is er de mogelijkheid tot om even plaats te nemen en te wachten.

Binnen het team van Workshop of Wonders heeft Erik-Jan in dit project een belangrijke rol gespeeld als projectarchitect. Samen met de opdrachtgever heeft hij het programma van eisen opgesteld en gesprekken gevoerd met gebruikers om dit programma te verfijnen. Daarnaast heeft hij een belangrijke rol gespeeld bij het maken van het ontwerp, het ontwikkelen van het geheel en het uitvoeren van het projectmanagement.

OP ZOEK NAAR EEN INTERIEUR MET MEER VERZACHTING EN KLEUR?