Opdrachtgever:

Particulier

Jaar:

2021

Projectomvang:

ca. 210m2
Fotografie:
The Art of Living Magazine – Jaro van Meerten

VRIJSTAANDE VILLA F&S

Deze woning is ingrijpend verbouwd en veranderd in een woning met een eigentijds interieur en architectonische veranderingen, zoals nieuwe raampartijen en een terras-overkapping. Functie en design zijn tot in detail bedacht en prachtig uitgevoerd tot een totaalbeleving.

Voor de opdrachtgever was het niet vanzelfsprekend om te gaan werken met een interieurarchitect, maar door de hoeveelheid en complexiteit van de verbouwwensen werd er toch contact gelegd met Revive. Samen met de opdrachtgever hebben we eerst alle wensen in kaart gebracht zodat duidelijk was wat belangrijk was en daarna een passend ontwerp gemaakt. Door de gefaseerde aanpak van deze grootschalige verbouwing konden we het geheel overzichtelijk en behapbaar houden.

Waar voorheen de keuken in een losse ruimte was gesitueerd is deze nu het hart van de woning en verbonden met de eetkamer, woonkamer en speelkamer. Ondanks dat ze één ruimte beslaan voelen ze toch als verschillende zones. Dit komt met name door de semitransparante haardwand van open stenen. In de woning is gewerkt met gietvloeren van 50% gerecycled materiaal. Daarnaast is er in de woonkamer een visgraatparket gelegd en zijn de gangen en slaapkamers voorzien van hoogwaardig tapijt.

Vanuit verschillende plekken in de woning heb je een prachtig uitzicht over het wijdse polderlandschap. Ook aan de lange eettafel is het goed vertoeven met een groter gezelschap. Kenmerkend voor het ontwerp van de woning is dat er soms is gekozen voor uitgesproken toepassing van mooie kwalitatieve materialen en producten die een lust voor het oog mogen zijn en dat op andere vlakken elementen juist functioneel zijn opgelost en aan het oog onttrokken zijn.

OOK EEN EEN UNIEK INTERIEUR DAT NAADLOOS AANSLUIT OP JE LEVEN?